Somevapaaehtoisen osaamismerkki


Somevapaaehtoisen osaamismerkki

logo

Mannerheimin Lastensuojeluliitto

heidi.kukkola@mll.fi

MLL:n somevapaaehtoinen on koulutettu vapaaehtoinen, jonka tehtävä on toimia yhdistyksissä tai piireissä sosiaalisen median käyttäjänä. MLL:n paikallisyhdistyksen somevapaaehtoinen: • Osaa toteuttaa yhdistyksen sisäistä ja ulkoista someviestintää käyttäen eri sosiaalisen median kanavia • Osaa huomioida eri kohderyhmien tarpeet someviestinnän sisällöissä ja kanavissa • Osaa käyttää laajasti ja monipuolisesti sosiaalisen median sovelluksia • Osaa laatia sosiaalisen median suunnitelman yhdistykselle • Osaa arvioida yhdistyksen someviestinnän toimivuutta ja kehittää sitä MLL:n somevapaaehtoinen tuntee MLL:n arvot ja hyvän kohtaamisen periaatteet sekä osallisuuden ja osallistumisen merkityksen. Osaamismerkki vastaa useimpien oppilaitosten opintopistejärjestelmässä 1 opintopistettä ja EQF-järjestelmässä tasoa 4.

Kriteerit

Osaamismerkkiin oikeuttavan toiminnan laajuus ja kesto:

  • MLL:n somevapaaehtoinen -koulutus (6 oppituntia + 2h itsenäistä opiskelua) hyväksytty suorittaminen
  • MLL:n paikallisyhdistyksen somevapaaehtoisen tehtävän hoitamista vähintään vuoden

Osaamismerkkiin oikeuttavan koulutuksen sisältö:

MLL ABC

Miten ohjata toimintaa ja miten käynnistää somevapaaehtoisuutta

Somevapaaehtoisen eri roolit & somevapaaehtoistoiminnan raamit

MLL:n ääni ja sävy somessa

Myöntäjän suosittelut

logo

Opintokeskus Sivis / Sivis Study Centre

toimisto@opintokeskussivis.fi

Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta. Teemme yhteistyötä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa digitaalisten osaamismerkkien kehittämisen ja luomisen parissa. Opintokeskus Sivis tunnustaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton osaamisen tunnistamiseen ja arviointiin liittyvän asiantuntemuksen ja luottaa sen kehittämien osaamismerkkien laatuun.Kerro missä ja milloin olet suorittanut MLL:n somevapaaehtoinen -koulutuksen.
Kerro missä ja milloin olet toiminut somevapaaehtoisena. Jos et muista tarkkoja päivämääriä, niin kerro ajankohta niin tarkasti kuin muistat.
Jos sinulla on toimittaa todistuksia mm. osallistumisesta koulutukseen, niin lähetä se meille. Tämä ei ole pakollista ja ymmärrämme, että kaikki eivät sellaista ole saaneet.
- tai -