Eläinten itsehoito

Eläinten itsehoito

logo

Farmasian oppimiskeskus

oppimiskeskus@fok.fi

Farmasian oppimiskeskus ry tuottaa lääkkeiden ja lääkehoitojen parissa työskenteleville jatkuvaa oppimista ja ammatillista kehittymistä tukevia palveluita.

Eläinten itsehoito-osaaja palvelee asiantuntevasti eläinten omistajia apteekissa. Hän hallitsee erityisesti ne vaivat ja tarpeet, joihin apteekin eläinhyllystä löytyy tuotteita ja lääkkeitä. Eläinten itsehoito-osaaja osaa kartoittaa asiakkaan tilannetta ja sen pohjalta joko suositella apteekin eläinhyllyn valmisteita tai käyntiä eläinlääkärillä. Hän tietää, miten eläinhyllyn eri tuotteita ja valmisteita käytetään ja osaa neuvoa eläimen omistajaa tuotteiden käytössä sekä tietää, miten tuotteita käytetään osana eläinlääkärin määräämää hoitoa.

Kriteerit

Osaamiskriteerit:

  • ymmärtää apteekin roolin eläinten itsehoidossa ja tuntee lainsäädännön vaikutukset toimintaan
  • hallitsee koiran ja kissan sisä- ja ulkoloishäädön perusteet ja osaa suositella sopivaa hoitoa
  • hallitsee sisä- ja ulkoloishäädön lääkkeet ja osaa neuvoa, miten niitä käytetään
  • tuntee myös muut apteekin eläinhyllyn yleisimmät valmisteet, tietää milloin niitä voi suositella ja osaa neuvoa, miten niitä käytetään
  • tuntee ne vaivat, joihin eläinhyllyn tuotteita käytetään ja tietää, miten tuotteita käytetään osana eläinlääkärin määräämää hoitoa
  • ymmärtää eläinten haavanhoidon periaatteet ja osaa suositella tuotteita haavan hoitoon

Merkin saaja on suorittanut viisi eläinlääkintään ja eläinten terveydenhoitoon liittyvää koulutusta ja on osoittanut osaamisensa tekemällä oppimistehtävät.Haethan osaajamerkkiä vasta, kun sinulla on kaikki merkkiin edellytettävät koulutukset (Osallistujamerkit) suoritettuina. Lisätietoja merkistöistä ja niihin liittyvistä koulutuksista: www.fok.fi/osaamismerkit.
Lataa koulutuksen todistus tästä hyväksyttäväksi osaksi osaajamerkkiä.
Lataa esim. koulutuksen todistus tästä.
- tai -