Henkilökohtainen ja sosiaalinen hyvinvointi


Henkilökohtainen ja sosiaalinen hyvinvointi

logo

Omnia

digituki@omnia.fi

Tämä osaamismerkki osoittaa, että pystyt selviytymään epämukavissa tilanteissa, tukemaan fyysistä ja emotionaalista hyvinvointiasi, ylläpitämään fyysistä ja henkistä terveyttäsi ja pystyt elämään terveystietoista, tulevaisuuteen suuntautuvaa elämää osallistavassa ja tukevassa kontekstissa. Tämä on henkilökohtaisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin metamerkkiin tarvittava merkki.

OPPIMISTAVOITTEET

  • Tietoisuus siitä, että yksilöllinen käyttäytyminen, henkilökohtaiset ominaisuudet sekä sosiaaliset ja ympäristötekijät vaikuttavat terveyteen ja hyvinvointiin

  • Mahdollisten hyvinvointiriskien ymmärtäminen ja luotettavan tiedon ja palveluiden käyttö terveyteen liittyen.

  • Kestävän elämäntavan omaksuminen, joka kunnioittaa ympäristöä sekä itsensä ja muiden fyysistä ja henkistä hyvinvointia.


OPISKELUMATERIAALIA


OSAAMISEN OSOITTAMINEN

Henkilökohtaisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin kasvattamiseksi meidän on parannettava fyysistä, sosiaalista, kognitiivista ja emotionaalista hyvinvointiamme. list text here Tunnista jokaiselle näistä edellämainistuistaa alueista yksi vahvuuksistasi ja yksi heikkouksistasi ja kuvaile "reseptisi" haasteiden kohtaamiseen.

Esimerkiksi: fyysisen hyvinvoinnin osalta henkilö saattaa olla tottunut liikkumaan ja treenaamaan pysyäkseen kunnossa (vahva kohta), mutta hänellä saattaa olla vaikeuksia hallita uni-/herätysrytmiään (heikko kohta). Tämän voittamiseksi hän voi luoda rutiinin, jossa on noudatettava aikataulua nukkumisen ja heräämisen suhteen ja yrittää sisällyttää rentouttavia aktiviteetteja iltaisin ennen nukkumaanmenoaikaa... (voit joko kirjoittaa kuvauksen tai äänittää äänitiedoston vastauksesi).Voit linkin sijaan ladata osaamista osoittavan tehtäväsi tähän.
- tai -