Koulun ilmasto-osaaja: Rakenteellisia tekoja

Koulun ilmasto-osaaja: Rakenteellisia tekoja

logo

Ilmastolukiot

paula.ratava@ouka.fi

Avainsanat:

hankinnat, hiilineutraali, ilmastonmuutos, infra, koulu, lukio, rakenteet, vähähiilisyys
Merkin saaja osaa laatia suunnitelman koulurakenteen päästöihin vaikuttavasta ilmastoteosta Tämä osaamismerkki on 8/8-osa Infra-metamerkkiä sekä osa Koulun Ilmasto-osaaja -kokonaisuutta. Merkkiperhe on lukuvuonna 2021-2022 vain pilottilukioiden käytössä. Myöntäjä: Oulun kaupungin Sivistys- ja kulttuuripalvelut Luonut: Ilmastonmuutos lukioihin!- ja Ilmastolukiot-hankkeet, Oulun kaupungin Sivistys- ja kulttuuripalvelut

Kriteerit

Kriteerit

Merkin saaja

  • Osaa laatia suunnitelman koulurakenteen päästöihin vaikuttavasta ilmastoteosta.

Osaamisen osoittaminen:

Merkin saaja osoittaa osaamisensa joko vastaamalla merkkihakemuksen kysymyksiin TAI liittämällä osaamismerkkihakemukseen tiedoston/linkin tiedostoon, jolla näyttää tehtäviä vastaavan osaamisensa.

Osaamismerkkiperhe:

Koulun Ilmasto-osaaja -merkkiperhe on lukiokurssin eli uuden LOPS:n mukaisen opintojakson laajuinen. Se sisältää super-, meta- ja mikromerkkitasot: supermerkki Koulun Ilmasto-osaaja sisältää neljä metamerkkiä Liike, Ruoka, Infra ja Asenne, joista kukin sisältää mikromerkkejä.

Kaikki mikro- ja metamerkit suorittamalla voi hakea Koulun Ilmasto-osaaja -supermerkkiä sekä halutessaan lukiokurssia. Merkkiperhe on luotu Ilmastonmuutos lukioihin!- ja Ilmastolukiot-hankkeissa vuosina 2021-2022. Lukuvuonna 2021-2022 merkit ovat vain pilottilukioiden testattavana ja käytössä muille kouluille sen jälkeen.


Merkki nro 28. Rakenteellisia tekoja

  • Lyhyesti: Kuka toteuttaisi teon? Tässä tehtävässä on tarkoitus laatia niin hyvä suunnitelma valitsemastasi koulun ilmastoteosta, että joku toinenkin voisi sen toteuttaa.

  • Tehtävämuoto: suunnitelman laatiminen

Tee suunnitelma ilmastoteosta.

Osoita osaamisesi joko vastaamalla kysymyksiin 1–6 TAI liittämällä loppuun tiedosto/linkki tiedostoon, jolla näytät tehtäviä vastaavan osaamisesi.


OSAAMISEN OSOITTAVAT TEHTÄVÄT:

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Nyt pääset suunnittelemaan ja 39. osaamismerkissä toteutat lopulta teon itse, delegoit sen muille tai teet siitä esityksen. Voit käyttää tukenasi Taustaoppaan Johdanto- ja Infra-osioita. Ideoi kysymysten tai käsitekartan avulla:

Merkkihakemuksesi toimitetaan arvioitavaksi koulusi vastuuopettajalle.
Mikäli et vastaa kaikkiin kysymyksiin, lisää tähän linkki tiedostoon, jolla osoitat merkkihakemuksen osaamista vastaavat tiedot.
Mikäli et vastaa kaikkiin kysymyksiin, lataa tähän tiedosto(t), jolla osoitat merkkihakemuksen osaamista vastaavat tiedot.
Lue merkkikuvaus ja Osaamisen osoittaminen -kohta ja kirjoita tarvittaessa lisätietoja.
- tai -