Vapaaehtoisena ortodoksisessa kirkossa

Vapaaehtoisena ortodoksisessa kirkossa

Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry on valtakunnallinen, kirkollista nuorisotyötä tekevä keskusjärjestö. Toiminnan pääalueina ovat seurakuntien lapsi- ja nuorisotyön tukeminen, julkaisutoiminta, leirien, kurssien ja tapahtumien järjestäminen sekä kansainvälinen toiminta. Liiton toiminnan päärahoittajat ovat Suomen ortodoksinen kirkko sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Avainsanat:

kirkkotoimii, kirkontyössä, nousenuoriortodoksi, onl, ortodoksi, ortodoksinen, osaamismerkki, talkoolainen, vapaaehtoinen, vapaaehtoisenaortodoksisesakirkossa
Merkin saaja on tehnyt vapaaehtoistyötä esimerkiksi ortodoksisessa seurakunnassa, järjestössä tai luostarissa.

Kriteerit

Merkin saaja on

1) tehnyt vapaaehtoistyötä esimerkiksi ortodoksisessa seurakunnassa, järjestössä tai luostarissa. Vapaaehtoiskokemusta on kertynyt vähintään neljä eri kertaa tai noin viikon jakso.

Vapaaehtoistyötä ovat usein esimerkiksi myyjäiset, kahvitukset, tapahtumatalkoolaisena toimiminen, erilaiset kunnostus- ja rakennustyöt tai talkoolaisjakso luostarissa.

2) on hoitanut oman osuutensa riittävän hyvin, sovittuja ohjeita noudattaen.

Merkin saaja voi osoittaa kokemuksensa osallistumis- tai talkoolaistodistuksella tai esim. seurakunnan työntekijän, tapahtumavastaavan tai luostarin talkoolaisvastaavan lausunnolla tai suosituksella.

Tämä merkki on perustason merkki ja kannustusmerkki eli sitä voi hakea jo melko suppean kokemuksen perusteella.


Avaa osaamistasi ja kokemustasi vastaamalla seuraaviin kysymyksiin.

Muistathan kertoa myös konkreettisia esimerkkejä, esim. kertoa, missä paikassa olet toiminut vapaaehtoisena ja millaisia tehtäviä olet hoitanut. Voit lisätä tekstiin liitteen tai linkin, jonka takana on jokin esimerkki osaamisestasi tai aktiivisuudestasi. Muista harkita, millaisia liitteitä jaat ja miten voit karsia niistä henkilötietoja. Jos haluat jakaa esimerkiksi lausunnon tai osallistumistodistukse, suosittelemme lähettämään sen meille erikseen sähköpostilla tai ottamaan siitä kuvan, ja käsittelemään niin, että henkilötietosi on pääosin peitetty.

Kun olet valmis, paina Lähetä hakemus.

Voit myös tallentaa hakemuksesi ja palata siihen myöhemmin. Käsittelemme hakemuksen yleensä noin kuukauden kuluessa, mahdollisesti nopeamminkin.


Kerro, millaista vapaaehtoistyötä olet tehnyt ortodoksisessa kirkossa tai muussa ortodoksisessa yhteydessä. Mainitse esim. seurakunta tai vapaaehtoistyösi paikka tai paikat ja ajankohdat. Kerro myös lyhyesti, mitä tehtäväsi pitivät sisällään. Esimerkki: Turun ortodoksinen seurakunta (2018). Toimin kirkkokahvituksissa kahvinkaatajana useita kertoja sekä autoin seurakunnan myyjäisten rakentamisessa.
Kuvaile kerroissa, päivissä tai viikoissa tai vuosissa kokemuksesi kokonaismäärää.
Kerro 1-3 esimerkkiä siitä, mitä olet oppinut vapaaehtoistyössä tai millaista opastusta sait siihen.
Kerro tässä, mistä voimme tarvittaessa varmistaa, että olet ollut mukana vapaaehtoistyössä, esim. mainitse kuka pappi tai emäntä tms. henkilö voi kertoa tekemästäsi vapaaehtoistyöstäsi. (Tätä kohtaa ei ole pakko täyttää, jos toimitat sähköpostitse osallistumistodistuksen tai lausunnon.)
Toimi harkitsevaisesti henkilötietojesi (esim. syntymäaika tai osoite) jakamisen suhteen, suosittelemme välttämään niiden jakamista liitetiedostoissa.
- tai -