Virranlähde

Virranlähde

logo

Jyränkölän Setlementti ry

kansalaisopisto@jyrankola.fi

JYRÄNKÖLÄN SETLEMENTTI on rohkeasti ihmisen puolella ja arvoinamme ovat ihminen, ideat ja ilo. Toimintamuotojamme ovat palveluasuminen, koulutus, maahanmuuttaja- ja vapaaehtoistyö, ravintolapalvelut sekä työllistäminen ja kehittämisprojektit.

JYRÄNKÖLÄ on yhteiskunnallinen yritys, joka käyttää tuottonsa yhteiskunnallisen hyvän tuottamiseen.

Avainsanat:

asiantuntijuus, empatia, jaettu, ryhmä, ryhmäajattelu, ryhmätoiminta, ryhmätyö, tiedonrakentelu, yhteiden
Virranlähde osaa liikkua ryhmässä henkisellä tasolla sekä muuttaa ajatteluaan tai toimia ryhmän tarpeiden mukaisesti. Virranlähde varmistaa ryhmän optimaalisen ja tasaisen toiminnan.

Kriteerit

Merkin saaja osaa lukea ryhmää ja yksilöä peilaten sitä omaan toimintaansa. Virranlähde osaa muuttaa ajatteluaan tai toimintaansa tarvittaessa. Virranlähde ymmärtää empatian ja myötätunnon merkityksen ryhmätoiminnassa. Merkin edellytyksenä on suunnitelmallinen konkreettinen kuuluminen ryhmään sekä ryhmän monipuolinen tarkastelu ja oman toiminnan muuttaminen.

CC BY-NC

Myöntäjän suosittelut

logo

Linnalan opisto

katja.pajarinen-mohamed@linnala.fi

  • Tunnustamme ja luotamme tähän organisaatioon, koska...

  • Jaamme samat arvot tämän organisaation kanssa

  • Tämä organisaatio on luotettu jäsen verkostossamme

  • Teemme yhteistyötä tämän organisaation kanssa

  • Tunnustamme tämän organisaation myöntämät merkit

  • Jaamme merkit tämän organisaation kanssa

  • Tämän organisaation luomat ja myöntämät merkit vastaavat standardejamme


”Ajattelu on aina rajallista. Omia rajoja voi kuitenkin laajentaa ajattelemalla toisten kanssa.” Saarinen, Esa & Lonka, Kirsi. 2000. Muodonmuutos. WSOY.

”Empatia on ihmiskeskeisen suunnittelun tärkein työkalu.” Ulla Teräs 2017

OSAAMISTAVOITTEET

Tunnistaa ryhmän merkityksen ja oman suhteensa ryhmään ongelmanratkaisussa tai kehittämistyössä Tiedostaa ryhmän hyvän tai huonon vireen vaikutuksen Osaa toimia ryhmän edun mukaisesti myötätuntoa ja empaattista ajattelua hyödyntäen Osaa punnita ryhmän edun, yksilön edun, oman edun ja onnistuneen tai epäonnistuneen lopputuloksen välimaastoja Ymmärtää yllä olevien sitaattien tärkeyden.

TEEMAT

Yhteinen tiedonrakentelu Jaettu asiantuntijuus Ryhmäajattelu

OSAAMISEN OSOITTAMINEN

Valitse jokin ryhmätoiminto tutkimusaiheeksesi. Osallistu ryhmän toimintaan säännöllisesti. Vaikuta ryhmän toimintaan aiheuttamalla jokin muutos, tai puuttumalla tilanteeseen, jonka lopputulos on jollain tapaa positiivinen tai ryhmälle hyväksi. Tämän konkreettisen teon pitää käydä ilmi osaamismerkkihakemuksessasi. Pidä oppimispäiväkirjaa, jossa pohdit osaamismerkin tavoitteita ja teemoja. Kirjoita päiväkirjaan omia havaintoja ryhmän toiminnasta, yksilöiden toiminnasta ja omasta toiminnasta.

Voit hyödyntää näitä kysymyksiä, mutta päiväkirja ei voi olla pelkkä vastauslista.

Millaisia muutoksia teit omaan toimintaan ryhmän aikana? Oliko ryhmässä konflikteja? Oliko yksilöillä konflikteja? Havaitsitko jotain mihin olisi pitänyt puuttua? Puutuitko, miksi? Etkö puuttunut, miksi? Miten eri yksilöiden persoonat vaikuttivat ryhmässä? Millainen vire ryhmässä oli ja muuttuiko se? Kokeilitko itse muuttaa sitä? Päästiinkö ryhmässä lopputulokseen? Eikö, miksi? Kyllä, miksi? Mitä itse teit? Näkyikö ryhmäajattelu positiivisessa vai negatiivisessa mielessä? Millainen rooli sinulla oli ryhmäajattelussa? Toteutuiko yhteinen ongelmanratkaisu tai tiedonrakentelu (muista että tilanne voi olla hyvin arkinenkin!)? Muuttuiko jokin omassa ajattelussasi tehtävän aikana?

Liitä oppimispäiväkirja osaamismerkkihakemukseesi.


- tai -