Maahanmuuttajaäidin ystävä


Maahanmuuttajaäidin ystävä

logo

Mannerheimin Lastensuojeluliitto

heidi.kukkola@mll.fi

MLL:n Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan tavoitteena on edistää maahanmuuttajaperheiden hyvinvointia ja kotoutumista sekä laajemmin kulttuurien välistä yhteisymmärrystä. Perehdytyksen hyväksytysti suorittaneet voivat toimia MLL:n vapaaehtoisena Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa. Maahanmuuttajaäidin ystävä • ymmärtää Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan tarkoituksen ja mahdollisuudet • tuntee toiminnan eettiset periaatteet • hänellä on tarvittava tieto MLL:sta, sen arvoista, sen eri toiminnoista ja palveluista • ymmärtää maahanmuuttoon liittyviä menetyksiä ja identiteettimuutoksia • osaa arvostavan ja kulttuurisensitiivisen kohtaamisen taidot • tunnistaa ammatillisen ohjauksen merkityksen oman jaksamisen ja osaamisen ylläpitäjänä

Kriteerit

  • Perehdytyksen hyväksytty suorittaminen. Perehdytys sisältää 4 lähiopetustuntia.
  • Sitoutuminen tukihenkilönä toimimiseen vähintään vuodeksi.
  • Tapaamiskerrat yksilöllisesti, keskimääräisesti 2–4 tuntia tapaamiskerralla noin 2 kertaa kuussa.
  • Säännöllinen ammatilliseen toiminnanohjaukseen osallistuminen.

Osaamismerkin arvioidaan vastaavan useimpien oppilaitosten opintopistejärjestelmässä 3 opintopistettä ja EQF-järjestelmässä tasoa 4.

Myöntäjän suosittelut

logo

Opintokeskus Sivis / Sivis Study Centre

toimisto@opintokeskussivis.fi

Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta. Teemme yhteistyötä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa digitaalisten osaamismerkkien kehittämisen ja luomisen parissa. Opintokeskus Sivis tunnustaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton osaamisen tunnistamiseen ja arviointiin liittyvän asiantuntemuksen ja luottaa sen kehittämien osaamismerkkien laatuun.


Hyvä hakija!

Hienoa, että olet kerryttänyt kokemustasi ja osaamistasi MLL:n toiminnan piirissä! Osaamismerkki on oivallinen tapa kertoa siitä myös muille.

Ole hyvä ja täytä huolellisesti alla olevat tiedot ja lähetä sitten hakemuksesi meille. Tarkastamme annetut tiedot ja mikäli merkin myöntämiseksi annetut kriteerit täyttyvät, niin lähetämme sinulle linkin, josta voit ladata osaamismerkin itsellesi.


Kerro missä ja milloin olet suorittanut maahanmuuttajaäidin ystävän perehdytyksen. Jos et muista tarkkaa päivämäärää, niin kerro ajankohta niin tarkasti kuin muistat.
Kerro missä ja milloin olet toiminut maahanmuuttajaäidin ystävänä. Jos et muista tarkkoja päivämääriä, niin kerro ajankohta niin tarkasti kuin muistat.
Jos sinulla on toimittaa todistuksia mm. osallistumisesta koulutukseen, niin lähetä se meille. Tämä ei ole pakollista ja ymmärrämme, että kaikki eivät sellaista ole saaneet.
- tai -