Tukihenkilö

Tukihenkilö

logo

Mannerheimin Lastensuojeluliitto

heidi.kukkola@mll.fi

MLL:n tukihenkilötoiminnan tavoitteena on edistää ja tukea lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet voivat toimia MLL:n eri tukihenkilötoiminnoissa vapaaehtoisina. Kaveritoiminnassa tuetaan lasta tai nuorta, kun taas perhekummitoiminnassa tuetaan lapsiperhettä tai odottavaa perhettä. MLL:n tukihenkilö • ymmärtää vapaaehtoisen tukihenkilötoiminnan tarkoituksen ja mahdollisuudet • tuntee toiminnan eettiset periaatteet sekä perustiedot lastensuojelusta • hänellä on tarvittava tieto MLL: sta ja sen eri toiminnoista ja palveluista • osaa arvostavan kohtaamisen taidot • osaa raportoida piirille tukihenkilönä toimimisesta • tunnistaa ammatillisen ohjauksen merkityksen oman jaksamisen ja osaamisen ylläpitäjänä MLL-tukihenkilö tuntee MLL:n arvot ja hyvän kohtaamisen periaatteet sekä osallisuuden ja osallistumisen merkityksen.

Kriteerit

Osaamismerkkiin oikeuttavan toiminnan laajuus ja kesto:

  • Koulutuksen hyväksytty suorittaminen. Koulutus sisältää 16 lähiopetustuntia ja 4 tuntia itsenäistä opiskelua, yhteensä 20 tuntia.

  • Sitoutuminen tukihenkilönä toimimiseen vähintään vuodeksi.

  • Tapaamiskerrat yksilöllisesti, keskimääräisesti 2–4 tuntia tapaamiskerralla noin 2 kertaa kuussa.

  • Säännöllinen ammatilliseen toiminnanohjaukseen osallistuminen.

Osaamismerkin arvioidaan vastaavan useimpien oppilaitosten opintopistejärjestelmässä 5 opintopistettä ja EQF-järjestelmässä tasoa 5.

Myöntäjän suosittelut

logo

Opintokeskus Sivis / Sivis Study Centre

toimisto@opintokeskussivis.fi

Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta. Teemme yhteistyötä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa digitaalisten osaamismerkkien kehittämisen ja luomisen parissa. Opintokeskus Sivis tunnustaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton osaamisen tunnistamiseen ja arviointiin liittyvän asiantuntemuksen ja luottaa sen kehittämien osaamismerkkien laatuun.


Hyvä hakija!

Hienoa, että olet kerryttänyt kokemustasi ja osaamistasi MLL:n toiminnan piirissä! Osaamismerkki on oivallinen tapa kertoa siitä myös muille.

Ole hyvä ja täytä huolellisesti alla olevat tiedot ja lähetä sitten hakemuksesi meille. Tarkastamme annetut tiedot ja mikäli merkin myöntämiseksi annetut kriteerit täyttyvät, niin lähetämme sinulle linkin, josta voit ladata osaamismerkin itsellesi.


Kerro missä ja milloin olet suorittanut MLL:n tukihenkilökoulutuksen. Jos et muista tarkkoja päivämääriä, niin kerro ajankohta niin tarkasti kuin muistat.
Kerro missä ja kuinka pitkään olet toiminut MLL:n tukihenkilönä. Jos et muista tarkkoja päivämääriä, niin kerro ajankohta niin tarkasti kuin muistat. Osaamismerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on toiminut tukihenkilönä vähintään vuoden.
Kerro, kuinka monta kertaa olet tavannut tuottevaa vuoden aikana ja kuinka monta tuntia tapaaminen on kestänyt keskimäärin per tapaaminen.
Kerro, missä ja milloin olet osallistunut MLL:n tukihenkilöiden ammatilliseen toiminnanohjaukseen. Jos et muista tarkkoja päivämääriä, niin kerro ajankohdat niin tarkasti kuin muistat.
Jos sinulla on toimittaa todistuksia mm. osallistumisesta koulutukseen, niin lähetä se meille. Tämä ei ole pakollista ja ymmärrämme, että kaikki eivät sellaista ole saaneet.
- tai -