Kerhon ohjaaja

Kerhon ohjaaja

logo

Mannerheimin Lastensuojeluliitto

heidi.kukkola@mll.fi

MLL järjestää eri-ikäisille lapsille muun muassa musiikki-, liikunta- ja kuvataidekerhoja. Vapaaehtoinen kerhon ohjaaja on ammattinsa tai harrastuneisuutensa kautta perehtynyt ohjaamansa kerhon sisältöihin. MLL:n kerhoissa lapset ovat ohjaajan ohella suunnittelemassa kerhotoimintaa. MLL:n kerhoihin ovat kaikki lapset tervetulleita. Jokainen lapsi on yhtä arvokas ja kerhoissa lapset voivat harrastaa ilman kilpailua tai suorituspaineita. Tärkeintä on leikki, ilo ja osallisuus. Kerhonohjaaja • osaa suunnitella ryhmän toimintaa ja osaa ohjata ryhmää • osaa toimia lapsilähtöisesti ja tukea lapsen osallisuutta • tuntee MLL:n kerhotoiminnan kasvatukselliset lähtökohdat • osaa toimia itsenäisesti • osaa arvioida ja kehittää toimintaa keräämällä palautetta ja kehittämisehdotuksia sekä tekemällä itsearviointia. • osaa markkinoida toimintaa monikanavaisesti • osaa hoitaa kerhon hallintoon ja talouteen liittyviä asioita, kuten hankintojen kirjaaminen ja kävijöiden tilastointi Kerhonohjaaja tuntee MLL:n arvot ja hyvän kohtaamisen periaatteet sekä osallisuuden ja osallistumisen merkityksen.

Kriteerit

Osaamismerkkiin oikeuttavan toiminnan laajuus ja kesto yhteensä vähintään 30 tuntia:

  • MLL:n koulutuksen (9 lähiopetustuntia) hyväksytty suorittaminen

  • MLL:n kerhon ohjausta 6 toimintakertaa

Kerhonohjauskerta kestää noin 2 tuntia ja valmistelu noin 1,5 tuntia, yhteensä 21 tuntia.

Osaamismerkki vastaa useimpien oppilaitosten opintopistejärjestelmässä 1 opintopistettä ja EQF-järjestelmässä tasoa 4.

Myöntäjän suosittelut

logo

Opintokeskus Sivis / Sivis Study Centre

toimisto@opintokeskussivis.fi

Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta. Teemme yhteistyötä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa digitaalisten osaamismerkkien kehittämisen ja luomisen parissa. Opintokeskus Sivis tunnustaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton osaamisen tunnistamiseen ja arviointiin liittyvän asiantuntemuksen ja luottaa sen kehittämien osaamismerkkien laatuun.


Hyvä hakija!

Hienoa, että olet kerryttänyt kokemustasi ja osaamistasi MLL:n toiminnan piirissä! Osaamismerkki on oivallinen tapa kertoa siitä myös muille.

Ole hyvä ja täytä huolellisesti alla olevat tiedot ja lähetä sitten hakemuksesi meille. Tarkastamme annetut tiedot ja mikäli merkin myöntämiseksi annetut kriteerit täyttyvät, niin lähetämme sinulle linkin, josta voit ladata osaamismerkin itsellesi.


Kirjoita tähän se MLL:n paikallisyhdistys, jonka kerhossa toimit ohjaajana.
Kerro missä ja milloin olet suorittanut MLL:n kerhon ohjaajakoulutuksen. Jos et muista tarkkaa päivämäärää, niin kerro ajankohta niin tarkasti kuin muistat.
Kerro missä ja milloin olet toiminut MLL:n kerhon ohjaajana. Jos et muista tarkkoja päivämääriä, niin kerro ajankohta niin tarkasti kuin muistat, esimerkiksi muodossa 01/2018–06/2018.
Kerro kuinka monta tuntia olet toiminut MLL:n kerhon ohjaajana. Osaamismerkkiin vaadittava ohjauskokemus on yhteensä 21 tuntia. Tähän on laskettu 6 ohjauskertaa: ohjauskerta kestää 2 tuntia sekä valmistelu (mm. siistiminen ja hankinnat) 1,5 tuntia, yhteensä 3,5 tuntia. (6 ohjauskertaa x 3,5 tuntia = 21 tuntia.) Jos et muista tarkkaa tuntimäärää, arvioi tunnit niin tarkasti kuin muistat.
Jos sinulla on toimittaa todistuksia mm. osallistumisesta koulutukseen, niin lähetä se meille. Tämä ei ole pakollista ja ymmärrämme, että kaikki eivät sellaista ole saaneet.
- tai -