Tekijänoikeustaituri Opiskelija


Tekijänoikeustaituri Opiskelija

Kopiosto ry

kopiosto@kopiosto.fi

Avainsanat:

Kopiraittila, Tekijänoikeus
Tekijänoikeustaituri Opiskelija-merkki on myönnetty Kopiraittilan Tekijänoikeustaitojen toisen asteen oppilaitosten lopputestin hyväksytysti suorittaneelle.

Kriteerit

Kriteerit

Tämän osaamismerkin suorittanut hallitsee tekijänoikeuden perusteet. Tekijänoikeustaituri Opiskelija -merkin haltija on suorittanut hyväksytysti Kopiraittilan Tekijänoikeustaitojen toisen asteen koulutuksen lopputestin sekä harjoituspelit.

Osaaminen

  • osaa tekijänoikeuden peruskäsitteet ja hallitsee tekijänoikeussanaston
  • osaa käyttää teosten käyttölupia sekä Creative Commons -lisenssiä teoksia käyttäessään ja jakaessaan
  • osaa hyödyntää teoksia tekijän moraalisia ja muita oikeuksia kunnioittaen
  • hallitsee siteeraamisen ja lähdemerkinnät
  • ymmärtää vastuunsa ja seuraamuksensa tekijänoikeuden rikkomuksissa

Osaamisen osoittaminen

  • on suorittanut Kopiraittilan toisen asteen lopputestin hyväksytysti

Kopiraittilan koulu on verkkomateriaalikokonaisuus tekijänoikeuksien opiskeluun. Kopiraittila sisältää tekijänoikeustaitojen opetuskokonaisuuden. Tekijänoikeustaidot on jaettu kolmeen kokonaisuuteen: tekijänoikeustietouteen, erilaisten teosten käyttötaitoon sekä tiedonhankintataitoon ja kriittiseen lukutaitoon.

Kopiraittilan materiaali on rakennettu ajokortinomaiseksi kokonaisuudeksi. Ensin harjoitellaan kutakin taitoa siihen liittyvien materiaalien ja pelin avulla. Kun kaikki kolme taitoa ja niihin liittyvät harjoituspelit on suoritettu hyväksytysti, testataan opitut tiedot ja taidot “inssiajossa” eli lopputestissä.

Kopiraittilan koulu -materiaalin on tuottanut tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ry yhteistyössä Opetushallituksen, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n kanssa. Kopiraittila löytyy osoitteesta www.kopiraittila.fi.

Tekijänoikeustaituri -osaamismerkki myönnetään Kopiraittilan Tekijänoikeustaitojen toisen asteen lopputestin hyväksytysti suorittaneille.Hae Tekijänoikeustaituri Ope -merkkiä täyttämällä nimesi ja sähköpostiosoitteesi yllä oleviin kenttiin. Saat sähköpostiviestin, josta pääset ottamaan merkin vastaan.


Syötä yllä olevan kuvan teksti:
- tai -