Tekijänoikeustaituri Ope


Tekijänoikeustaituri Ope

Kopiosto ry

kopiosto@kopiosto.fi

Avainsanat:

Kopiraittila, tekijänoikeus
Tekijänoikeustaituri Ope-merkki on myönnetty Kopiraittilan Tekijänoikeustaitojen opettajankoulutuksen lopputestin hyväksytysti suorittaneelle.

Tämän osaamismerkin suorittanut hallitsee tekijänoikeuden perusteet. Tekijänoikeustaituri Ope -merkin haltija on suorittanut hyväksytysti Kopiraittilan Tekijänoikeustaitojen opettajankoulutuksen lopputestin sekä harjoituspelit.

Osaaminen

  • Osaa tekijänoikeuden peruskäsitteet ja hallitsee tekijänoikeussanaston

  • Osaa käyttää oppilaitosten käyttölupia sekä Creative Commons –lisenssiä teoksia käyttäessään ja jakaessaan

  • Osaa hyödyntää teoksia tekijän moraalisia ja muita oikeuksia kunnioittaen, hallitsee siteeraamisen ja lähdemerkinnät

  • Ymmärtää vastuunsa ja seuraamuksensa tekijänoikeuden rikkomuksissa

  • Osaa ohjata opiskelijoita ja/tai kollegoitaan tekijänoikeusasioissa

Osaamisen osoittaminen

  • On suorittanut Kopiraittilan opettajankoulutuksen lopputestin hyväksytysti

Kopiraittila on verkkomateriaalikokonaisuus tekijänoikeuksien opiskeluun. Kopiraittila sisältää tekijänoikeustaitojen opetuskokonaisuuden. Tekijänoikeustaidot on jaettu kolmeen kokonaisuuteen: tekijänoikeustietouteen, erilaisten teosten käyttötaitoon sekä tiedonhankintataitoon ja kriittiseen lukutaitoon.

Kopiraittilan materiaali on rakennettu ajokortinomaiseksi kokonaisuudeksi. Ensin harjoitellaan kutakin taitoa siihen liittyvien materiaalien ja pelin avulla. Kun kaikki kolme taitoa ja niihin liittyvät harjoituspelit on suoritettu hyväksytysti, testataan opitut tiedot ja taidot “inssiajossa” eli lopputestissä.

Kopiraittilan materiaalin on tuottanut tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ry yhteistyössä Opetushallituksen, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n kanssa. Kopiraittila löytyy verkko-osoitteesta www.kopiraittila.fi.

Tekijänoikeustaituri -osaamismerkki myönnetään Kopiraittilan Tekijänoikeustaitojen lopputestin hyväksytysti suorittaneille.

www.kopiraittila.fiHae Tekijänoikeustaituri Ope -merkkiä täyttämällä nimesi ja sähköpostiosoitteesi yllä oleviin kenttiin. Saat sähköpostiviestin, josta pääset ottamaan merkin vastaan.


security image
- tai -