Yhdistyksen puheenjohtaja

Yhdistyksen puheenjohtaja

logo

Suomen 4H-liitto

johanna.polkki@4h.fi

4H on valtakunnallinen, sitoutumaton nuorisojärjestö. Lapsen ja nuoren kehitysvaiheet huomioon ottavassa toiminnassa opitaan käytännön taitoja itse tekemällä. Toiminnassa saadaan valmiuksia yrittäjyyteen ja työelämään.

Avainsanat:

4H-yhdistys, hallitustyöskentely, yhdistystoiminta
Merkin saaja osaa toimia rekisteröityneen yhdistyksen puheenjohtajana. Merkki on myönnetty yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

Kriteerit

  • Hallitustyöskentely ja kokousosaaminen Osaa johtaa ja valvoa yhdistyksen hallituksen työskentelyä tuntemalla lainsäädännön, yhdistyksen säännöt sekä hallinto- ja taloussäännön, vastaamalla kokousten virallisesta puolesta ja huolehtimalla hallituksen työskentelyn sujuvuudesta.
  • Toiminnan seurantaosaaminen Osaa toteuttaa ja seurata yhdistyksen toiminnan kokonaisuutta, kuten taloutta ja hallintoa ml. projektit, ja niiden tilannetta sekä toteutumista.
  • Kehittämisosaaminen Osaa suunnitella ja kehittää yhdistyksen toimintaa ja ymmärtää arvioinnin merkityksen toiminnan kehittämisessä.
  • Ennakointiosaaminen Osaa valmistautua ja ennakoida sekä tuoda kehitettäviä asioita hallituksen kokousten esityslistoille.
  • Vastuunjako-osaaminen Osaa delegoida ja antaa vastuuta toiminnanjohtajalle ja muille hallituksen jäsenille. Osaa sekä antaa että vastaanottaa palautetta toiminnasta.
  • Vuorovaikutusosaaminen Osaa johtaa ja tarvittaessa toteuttaa yhdistyksen sisäistä ja ulkoista viestintää ja vuorovaikutusta. Osaa tuottaa ymmärrystä ja ylläpitää arvostusta.

Myöntäjän suosittelut

logo

Opintokeskus Sivis / Sivis Study Centre

toimisto@opintokeskussivis.fi

Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta. Teemme yhteistyötä Suomen 4H-liiton kanssa digitaalisten osaamismerkkien kehittämisen ja luomisen parissa. Opintokeskus Sivis tunnustaa Suomen 4H-liiton osaamisen tunnistamiseen ja arviointiin liittyvän asiantuntemuksen ja luottaa sen kehittämien osaamismerkkien laatuun.


Digitaalisen osaamismerkin avulla voit näyttää osaamisesi netissä, sosiaalisessa mediassa ja erityisesti sähköisen työnhaun yhteydessä.

Kerro osaamisestasi vastaamalla alla olevan lomakkeen kysymyksiin ja lähettämällä pyydetyt liitteet.

Saat sähköpostiisi tiedon hakemuksen hyväksymisestä viikossa (loma-aikoina varaudu pidempään käsittelyaikaan). Hyväksymisviestissä saat ohjeet osaamismerkin vastaanottamisesta.

Lisätietoja: osaamismerkit(at)4h.fi


- tai -