Tiedostojen jako verkossa

Tiedostojen jako verkossa

logo

Oppiminen Online

info@oppiminenonline.com

Oppiminen Onlinen -osaamismerkkejä kehittävät yhteistyössä Oamk, Ammatillinen opettajakorkeakoulu, HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu ja Koulutuskuntayhtymä Tavastia.

Tiedostojen jako verkossa

OSAAMISTAVOITTEET

  • Osaa jakaa tiedostoja ja kansioita hyödyntäen pilvipalveluita
  • Tuntee tiedostojen jakamisen eri muodot (julkinen, yksityinen, organisaatiokohtainen...)
  • Ymmärtää, mitä eroa on kansion jakaamisella ja yksittäisen tiedoston jakaamisella.
  • Pääsy jaettuun kansioon eri laiteilla.

OSAAMISEN OSOITTAMINEN

  • Luo kansio Google Drivessa, OneDrivessä tai vastaavassa pilvipalvelussa. Luo kansioon kaksi dokumenttia (teksti, taulukko, kysely tai diaesitys), joista yhteen dokumenttiin on vain katseluoikeus ja toiseen dokumenttiin on muokkausoikeus.

  • Luo dokumentit hyödyntäen palvelun omia (EI esim. pdf –tiedostoja) sisällöntuotantotyökaluja.

-Dokumentti 1 (vain katseluoikeudet) - kirjoita esimerkki siitä, miten hyödyntäisit tiedostojen jakamista jonkun opetusmenetelmän toteutuksen yhteydessä.

-Dokumentti 2 (muokkausoikeudet) - luo alasi opiskelijalle lyhyt oppimistehtävä, joka hyödyntää dokumentin muokkausmahdollisuutta.

  • Lisää osaamismerkkihakemukseesi linkki jaettuun kansioon, jossa dokumentit sijaitsevat TAI tarvittaessa erilliset linkit katseltavaan tiedostoon ja muokattavaan tiedostoon.


Arvioimme merkkihakemukset vain henkilöiltä, jotka ovat ilmoittautuneet johonkin koulutukseemme osallistujaksi. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: http://u.oamk.fi/osaoppi TAI https://tinyurl.com/digivalinnaiset

Luo kansio Google Drivessa, OneDrivessä tai vastaavassa pilvipalvelussa. Luo kansioon kaksi dokumenttia (teksti, taulukko, kysely tai diaesitys), joista yhteen dokumenttiin on vain katseluoikeus ja toiseen dokumenttiin on muokkausoikeus. Luo dokumentit hyödyntäen palvelun omia (EI esim. pdf –tiedostoja) sisällöntuotantotyökaluja. Dokumentti 1 (vain katseluoikeudet): Anna esimerkki siitä, miten hyödyntäisit tiedostojen jakamista jonkun opetusmenetelmän toteutuksen yhteydessä. Dokumentti 2 (muokkausoikeudet): luo alasi opiskelijalle lyhyt oppimistehtävä, joka hyödyntää dokumentin muokkausmahdollisuutta. Lisää osaamismerkkihakemukseesi linkki jaettuun kansioon, jossa dokumentit sijaitsevat TAI tarvittaessa erilliset linkit katseltavaan tiedostoon ja muokattavaan tiedostoon.

TAI

Anna dokumentissa esimerkki siitä, miten hyödyntäisit tiedostojen jakamista jonkun opetusmenetelmän toteutuksen yhteydessä.
Kirjaa dokumenttiin alasi opiskelijalle lyhyt oppimistehtävä, joka hyödyntää dokumentin muokkausmahdollisuutta.
- tai -