2.4 Oppimisen yksilöllistäminen

2.4 Oppimisen
yksilöllistäminen

Avainsanat:

arviointi, ict, ohjaus, oppiminen, personointi, tvt, yksilöllistäminen
Edu.hel.fi osaamismerkki on Helsingin kaupungin opetuksen digitalisaatio-ohjelman (2016-2019) mukainen osaamismerkki.

[Avaa kriteerisivu uuteen ikkunaan]

Todennetusti osaamismerkin saaja osaa:

  • Osaa arvioida oppijan lähtötason ja yksilölliset tarpeet
  • Osaa yksilöllistää ja personoida oppimisprosesseja hyödyntämällä tietoteknologiaa (esim. portfolio, eHOPS jne.)
  • Osaa hyödyntää yksilöllisten ja personoitujen oppimisprosessien toteutuksessa erilaisia oppimisympäristöjä ja työkaluja​

Osaamismerkkihakemus koostuu kriteerikuvauksista ja niihin liittyvistä kysymyksistä joihin osaamismerkin hakijan toivotaan vastaavan kysymyksen asettamalla tavalla ja siitä annetun ohjeen mukaisesti. Kullakin avokenttävastauksella on maksimi sanamäärä joka ilmoitetaan avokentän alapuolella olevalla ohjeella. Liitetiedostot tulee liittää PDF muotoisina ja maksimissaan 10 MB kokoisina tiedostoina. Linkkien (URL) tulee olla julkisille alustoille jotta todentajilla on niihin pääsy.

Edu.hel.fi osaamismerkit ovat pedagogisen portfolion tapainen kuvaus osaamisesta. Vastaa kysymyksiin kuin olisit kirjoittamassa kuvausta omaan ansioluetteloon. Muista huomioida julkisuus- ja tekijänoikeuskysymykset liitetiedostojen yhteydessä.

Hyväksyttävästi täytetyssä hakemuksessa tulee vastata kaikkiin lomakkeen kohtiin ellei niiden vaihtoehtoisuutta tai vapaaehtoisuutta ole ilmaistu erikseen. Puutteellisesti täytetyt hakemukset palautetaan.Ohje: [Enintään 100 sanaa]. Käyttämäsi menetelmän kuvauksen lisäksi on hyvä antaa myös konkreettinen esimerkki käytännöstä.
Ohje: (Pakollinen kenttä). Liitä tähän edellä kuvaamaasi toimintaa sisältävä suunnitelma sellaisena kuin se on annettu osallistujille tai sen dokumentaatio. Se voi olla esim. kurssikuvaus, tehtäväkuvaus, tuntisuunnitelma, ryhmätyö, projektisuunnitelma yms. Tiedoston enimmäiskoko 10 MB.
Ohje: [Enintään 100 sanaa]. Voit liittää näytteen palautteesta liitetiedostona (alla oleva kenttä) tai vaihtoehtoisesti lisätä linkin (URL) tähän tekstikenttään.
Ohje: [Enintään 100 sanaa]. Vaihtoehtoinen linkin (URL) kanssa. Ote, näyte tai luonnehdinta toimintaan osallistuneen antamasta palautteesta. Tiedoston (PDF) enimmäiskoko 10MB.
Ohje: [Enintään 100 sanaa]. Käytä sähköisten oppimis- ja toimintaympäristöjen sekä työkalujen oikeita nimiä kuten O365, One Note, Skype for Business, Fronter, Moodle, Google Gafe, Google Classroom, Secondlife, Skype, Adobe ConnectPro, ePortfolio jne.
- tai -